World Police & Fire Games Rotterdam 2021

Voor het eerst in de geschiedenis komen de World Police & Fire Games naar Nederland, van vrijdag 30 juli tot en met zondag 8 augustus. Rotterdam heeft de eer om dit grootste breedtesportevenement ter wereld te mogen organiseren en meer dan 10.000 deelnemers en 30.000 supporters te verwelkomen.

De spelen bestaan al meer dan 35 jaar en worden elke twee jaar gehouden. Ze hebben als belangrijkste doel de onderlinge contacten tussen personeel van politie, brandweer, douane en Dienst Justitiële Inrichtingen wereldwijd te bevorderen. Iedereen die werkt bij een van de hiervoor genoemde organisaties kan meedoen aan de WPFG. Er zijn geen limieten of kwalificatie-eisen.

Stichting WPFG Rotterdam 2021
De organisatie van deze spelen is in handen van stichting WPFG Rotterdam 2021. De stichting heeft de ambitie om de beste World Police & Fire Games ooit gehouden neer te zetten. Die droom willen zij samen met betrokken partijen - stakeholders, partners, subsidiënten, sponsoren, diensten en deelnemers - laten uitkomen.

Respect en waardering
Naast het bieden van de mogelijkheid voor deelnemers om elkaar buiten het werk om, in andere dan de (vaak zware) dagelijkse omstandigheden, te ontmoeten heeft de WPFG Rotterdam 2021 nog een andere belangrijke doelstelling: het verhogen van respect en waardering richting hulpverleners. Het verhaal van onze helden van de samenleving wordt rondom de WPFG op allerlei manieren verspreid en het evenement wordt aangegrepen om ze te bedanken voor hun inzet voor de maatschappij. 63 sporten Tijdens de WPFG in Rotterdam worden circa 63 sporten georganiseerd in ruim 30 venues, waarvan Rotterdam Ahoy de grootste is. Het sportaanbod is zeer divers: van badminton tot kitesurfen, triathlon en voetbal tot aan specifieke sporten gerelateerd aan de diensten zoals de Ultimate Fire Fighter competitie en schietonderdelen.

Openings- en sluitingscerenomie
Belangrijke evenementen tijdens de WPFG zijn de openings- en sluitingsceremonie. De openingsceremonie is op 30 juli 2021 in De Kuip. Hierbij staan de sporters van de deelnemende landen centraal. Ook is aandacht voor vaste onderdelen van de WPFG-openingsceremonies en komen onderdelen van de Nederlandse cultuur aan bod. De sluitingsceremonie vindt plaats in Rotterdam Ahoy op 8 augustus 2021. Hierin wordt teruggeblikt op de spelen, resultaten gevierd en de vlag overgedragen aan Winnipeg 2023.

Meer informatie
Wil je meer informatie over de spelen? Ga dan naar www.wpfgrotterdam2021.com of volg de WPFG op Facebook.com/WorldPoliceFireGamesRotterdam of Twitter.com/WPFGRtd


Nieuwsoverzicht