Werkgeversvoorstel nieuwe CAO Politie sluit niet aan bij inzet bonden

Minister Opstelten heeft zijn inzet voor een nieuwe CAO Politie op aandringen van de gezamenlijke politiebonden meer concreet gemaakt. De ACP, NPB, ANPV en VMHP hebben de officiële tekst vandaag (maandag 16 februari) ontvangen. Wij willen onze leden deze tekst - die duidelijk niet aansluit op de gezamenlijke inzet van de bonden - niet onthouden. Het gaat immers om jullie CAO!

Vorige week donderdag 12 februari zijn de onderhandelingen over een nieuw arbeidsvoorwaardenakkoord voor de politiesector formeel van start gegaan. Zie gerelateerd nieuws onderaan dit artikel. Op aandringen van de bonden heeft de minister vandaag de officiële tekst van zijn uitgewerkte inzet met meer concrete onderhandelingspunten toegestuurd. Deze tekst is hieronder als pdf-bestand te downloaden. De inzet van de minister staat nog ver af van de inzet van de bonden. Wel geeft deze inzet eindelijk concrete uitgangspunten om het gesprek aan te gaan. De vier gezamenlijke politiebonden gaan op basis van deze inzet de verdere onderhandelingen in.

 

 

Overleg

Het eerstvolgende formele overleg vindt op donderdag 26 februari plaats. In de tussenliggende periode voeren de politiebonden en de minister een aantal informele gesprekken met elkaar.