Waarde van je werkervaring bepalen

Wil je zelf regie op je loopbaan? Of ben je bezig met een volgende loopbaanstap en wil je de waarde van je werkervaring inschatten? Misschien is het gratis ervaringscertificaattraject voor jou dan geschikt. Het ervaringscertificaat is een loopbaaninstrument.

Na afronding van je opleiding heb je theoretische kennis in de praktijk gebracht en werkervaring in je functie opgebouwd. Ook tijdelijke klussen of deelname aan een project tellen mee als werkervaring. Het ervaringscertificaattraject is geschikt voor jou als je zicht wilt krijgen op de waarde van al deze werkervaring.

Voorbeeld
Je vervangt bijvoorbeeld tijdelijk een collega die werkt als wijkagent (senior gebiedsgebonden politiewerk, GGP). Tijdens de vervanging voeg je in je portfolio voorbeelden en bewijzen toe van je werkzaamheden als wijkagent. Met het ervaringscertificaat krijg je zicht op je competenties die zijn gemeten aan de branchestandaard(meetlat) senior GGP.

Ervaringscertificaat
De Politieacademie voert ervaringscertificaattrajecten uit voor medewerkers van de politie en de Politieacademie. Meer hierover en over de aanmelding vind je op internet. Na afronding van het traject:

  • heb je zicht op je competenties in relatie tot een opleiding of functie;
  • heb je een zogeheten nulmeting in handen. De nulmeting kun je gebruiken bij een sollicitatie of bij een andere loopbaanstap;
  • ben je je meer bewust van de waarde van je werkervaring;
  • heb je stil gestaan bij je carrière en gereflecteerd op hoe je zaken hebt aangepakt en afgehandeld.