Vrijdag 1 mei 2015: de dag van het laweit!

Aanstaande vrijdag is niet alleen de dag van de arbeid, maar ook de dag van het laweit. Voor de zevende week op rij protesteren dan door het hele land politiemedewerkers tegen het uitblijven van een behoorlijk werkgeversaanbod voor een nieuwe politie-CAO. Dat doen ze door de sirenes van hun politievoertuigen aan te zetten en aan te laten staan – zeven minuten lang dit keer.

Het Buitenhof in Den Haag

Op twee plekken wordt vrijdag een zo groot mogelijke verzameling sirenes verzameld om de politiek een zo luid mogelijk signaal te kunnen geven. Om te beginnen in Den Haag, waar minister van Veiligheid en Justitie Van der Steur

’s ochtends om kwart over negen een door duizenden collega’s ondertekende CAO-petitie krijgt aangeboden door het Platform Bezorgde Dienders.

 

Daarna zal om half tien een sireneprotest te horen zijn van politievoertuigen die strategisch gepositioneerd zijn op het Buitenhof. De politiebonden streven daarbij naar een verbetering van het aantal voertuigen op de Coolsingel op vrijdag 17 april. Dat wil dus zeggen: meer dan honderddrieëntwintig (123).

 

De RAI in Amsterdam

Vervolgens wordt in Amsterdam vanaf 11.53 uur een sireneprotest gehouden voor het gebouw van de RAI. Ook voor deze bijeenkomst is de ambitie van de bonden minstens honderdvierentwintig (124) voertuigen bijeen te brengen.

 

De actievoerders zullen (kort) worden toegesproken door de voorzitters van de politiebonden. Ook zal FNV-voorzitter Ton Heerts zich even losmaken van de gelijktijdig gehouden FNV-manifestatie voor Echte Banen in het Maarten Luther King-park om zijn steun aan de politieacties te komen uitspreken

 

Ben jij een collega in Den Haag of Amsterdam of een nabijgelegen eenheid en zit je vrijdag in een politievoertuig? Zet dan aan het begin van de ochtend koers naar Het Buitenhof in Den Haag en aan het eind van de ochtend naar de RAI in Amsterdam. Zorg dat je erbij bent!