Verlofsparen en vroegpensioen uitgelegd

Veel collega’s komen naar de bijeenkomsten over de regeling Levensfase-uren (LFU) ofwel verlofsparen. Met verlofsparen kun je vrij dagen sparen en naar eigen inzicht opnemen. De reacties tijdens de bijeenkomsten gaan onder andere over het gebrek aan vroegpensioenmogelijkheden bij de politie.

Er lijken nu twee zaken door elkaar te lopen: het doel van de LFU-regeling en het gebrek aan vroegpensioenmogelijkheden. Dit laatste is een doorn in het oog van collega’s. De meeste oudere politiemedewerkers moeten immers tot ver na hun 60ste doorwerken. Belangrijke oorzaak zijn wetswijzigingen die leiden tot versobering van de pensioenen.
 
Goed pensioen
Wij oefenen samen met de andere politievakbonden druk uit op de politiek voor een goed pensioen en mogelijkheden voor vervroegde uittreding. Pensioen speelt dan ook een belangrijke en bepalende rol in de komende cao-onderhandelingen.
 
Doel LFU-regeling: extra verlof
Het doel van de LFU-regeling daarentegen is politiemedewerkers vanaf het begin van hun loopbaan de mogelijkheid bieden naar eigen inzicht extra verlof op te nemen. Lees hierover de eerdere berichten op onze site:
Informatiebijeenkomsten
Aankondiging en achtergrond informatiebijeenkomsten
 
Jouw mening telt
Wil je nog naar een bijeenkomst over verlofsparen? Dat kan tot en met 21 april (zie deze lijst). Na afloop van de voorlichting publiceren we de presentatie en FAQ op deze site. Zo kun je een goed oordeel vormen. Aansluitend houden we namelijk een digitale ledenpeiling en kun je je mening over deze regeling geven.


Nieuwsoverzicht