Vele ontmoetingen tijdens conspire2inspire congres

De VMHP en de SAOP maakten het derde conspire2inspire congres op 22 juni in Doorn mede mogelijk. Naast de workshops was er veel ruimte voor ontmoeting, verdieping en verbinding.

Samen met onder andere Blue M, stichting WEP en het programma van de politie van overmorgen werd in De Basis te Doorn een ijzersterk programma gepresenteerd. De toekomst van de politie, hoe snel en slim in te spelen op vraagstukken en hoe slim te bewegen en ontwikkelen als medewerker vormden de rode draad. Elke deelnemer werd gevraagd mee te denken in inspirerende interactieve workshops.

Weggeman
De dag werd gestart met een seminar van de bekende bedrijfskundige Mathieu Weggeman*. Op inspirerende wijze liet hij zien dat succesvolle organisaties vooral vakdeskundigheid centraal stellen, vitaal zijn door weinig bureaucratie en inspirerend door duidelijk gemeenschappelijke waarden uit te dragen en een collectieve ambitie te hebben. Geef ruimte en vertrouwen en stuur voornamelijk op output.

Workshops
Daarna werden er diverse workshops aangeboden, zoals over de invloed van internet, een emplacementbureau ten behoeve van het nieuwe werkgeverschap, verbinding aan de missie ‘waakzaam en dienstbaar aan de waarden van de rechtsstaat’, de politie van overmorgen over strategische keuzes, ontwikkel je nu en in de toekomst, ondermijning een maatschappelijk probleem, innoveren bij de politie, braindrain over de borging van kennis en ervaring van collega’s die binnenkort gaan uitstromen vanwege pensioen, kunstmatige intelligentie en hoe creëren wij in het korps een inclusieve werkcultuur.

Afsluiting
Afsluitend was Henk de Jong, lid korpsleiding, aanwezig die in een interactieve catch up de opbrengsten van de workshops besprak, de organisatiestrategie toelichtte en vragen beantwoordde. De dagbegeleider Joop Siemers sloot alles af. Daarbij lieten de organisatoren Madalon Dona en Anna Garghetti weten dat deze zeer geslaagde derde conspire2inspire dag tevens de laatste in de huidige vorm was. Zij vinden het belangrijk om ook zichzelf te blijven uitdagen en beraden zich daarom op een nieuw concept.

* Mathieu Weggeman is een Nederlands bedrijfskundige, organisatieadviseur, en hoogleraar organisatiekunde aan de Technische Universiteit Eindhoven gespecialiseerd in kennis- en innovatiemanagement. Hij werd bekend met zijn boeken en seminars als Leidinggeven aan professionals; niet doen! en Het Rijnland boekje, waarin hij het opneemt tegen vinkvee en spreadsheet-fundamentalisme.


Nieuwsoverzicht