Veiligheidssectoren voeren op 15 mei actie

Op 15 mei, tijdens de parlementaire ‘gehaktdag’, maken de veiligheidssectoren gehakt van de pensioenplannen van minister Koolmees. De plannen gaan letterlijk en figuurlijk door de gehaktmolen, waarna er gehaktballen van gemaakt worden.

Collega's van politie, brandweer, defensie, douane en marechaussee doen hieraan mee. De gehaktmolens staan rondom het Binnenhof zodat de politici de gehaktballen kunnen proeven. Gehaktballen met verschillende pensioensmaken zoals: afschaffing RVU Boete, bevriezing AOW op 66 jaar, goed pensioen ZZP’ers.

Veiligheid
Op 18 maart tijdens de landelijke pensioenactie werd duidelijk dat duizenden politiemensen bereid zijn te strijden voor een goed pensioen. Maar ook dat zij hun eigen belangen meteen opzijzetten als het gaat om de veiligheid van burgers en collega’s.

Stapje terug
Politiemensen zijn bevlogen en loyaal, wat heel mooi is maar tegelijkertijd ook een valkuil. Altijd maar doorgaan heeft invloed op je fysieke en mentale gestel. Er moet een moment zijn wanneer politieambtenaren een stapje terug kunnen doen en 66 jaar is echt de grens.

Zwaar beroep
Het kabinet wil nu elk jaar dat we als mens ouder worden, ook de AOW-leeftijd met een jaar verhogen. Dit is onacceptabel en zeker voor mensen met zware beroepen.

Gehaktdag
15 mei is niet zomaar uitgekozen door de veiligheidssectoren. Dit is de dag waarop het kabinet verantwoording aflegt aan het parlement over hun plannen en uitgaven. In de volksmond ook wel ‘gehaktdag’ genoemd.

Nog voor het zomerreces
Met de actie willen de veiligheidssectoren het kabinet dwingen om voor het zomerreces met een nieuw pensioenvoorstel te komen, waar de eisen  in opgenomen zijn. Zo niet dan volgen in het najaar opnieuw acties.


Nieuwsoverzicht