VCP zegt geen ja

In totaal reageerden 77 leden op de uitwerking van het pensioenakkoord waarvan 10 met een nee, 1 onthouding en de rest met een ja. Dit is doorgegeven aan de VCP die ons en andere veiligheidsorganisaties landelijk vertegenwoordigt. De VCP zegt geen ja maar ook geen nee tegen de uitwerking van het pensioenakkoord. De gemaakte opmerkingen bij onze peiling kwamen overeen met de doelpunten van de VCP.

Persbericht VCP:

Het resultaat na tien jaar onderhandelen kent zoveel onzekerheden dat wij nog niet uitgesproken zijn over de hete hangijzers, zoals compensatie voor een grote groep werknemers die pensioenopbouw kwijtraakt, aldus de VCP.

De minister gaat er vanuit dat werknemers zelf dit enorme pensioengat repareren door met hun werkgever het gesprek aan te gaan. Met een crisis voor de deur waarvan werkgevers nu al aangeven dat arbeidsvoorwaarden moeten worden ingeleverd willen wij op landelijk niveau zekerstellen dat die compensatie er komt.

Compensatie
De VCP is positief over het nieuwe contract en over de bijzettafel (AOW, nabestaandenpensioen en RVU). “Er zijn goede dingen bereikt, er is vertrouwen dat details op deze resultaten positief zullen worden uitgewerkt. Maar het heikele punt van de uitblijvende compensatie noodzaakt ons de minister op te roepen het hele pakket wat er nu ligt te delen met de Tweede Kamer”, aldus Van de Kamp. Dit inclusief het kostenneutrale plan voor compensatie, zoals de VCP dat heeft aangedragen. Het is dan aan de politiek om te besluiten of zij een grote groep werknemers in de kou laat staan. “Wij gaan er vanuit dat de partijen in de Tweede Kamer hun verantwoordelijkheid nemen om tot een adequate compensatie te komen voor alle werkenden. De VCP zegt geen ja, maar zeker ook geen nee tegen dit resultaat,” besluit Van de Kamp.

Lees er meer over op de VCP-site.


Nieuwsoverzicht