Vacature voorzitter

VMHP zoekt een voorzitter 'met karakter'

 

In verband met de terugkeer van de huidige voorzitter naar de politieorganisatie zoekt het hoofdbestuur per medio mei 2019 een nieuwe voorzitter die in staat is verder leiding te geven aan de nieuwe koers van de vereniging en hierin volop weet te inspireren en stimuleren. 

VMHP
De VMHP is een vereniging waarin individuele en collectieve belangenbehartiging centraal staat en waarbij leden actief en betrokken zijn in een professioneel platform.
Hierbij heeft de VMHP oog voor haar leden, maar ook voor de politieorganisatie en het maatschappelijk belang als geheel. Dit maakt de VMHP tot een bijzondere vakvereniging en een sparringpartner met een speciale positie. Veel nieuwe leden weten de weg te vinden naar de VMHP, de vereniging boeit en bloeit.

Strategisch niveau
Verwacht wordt dat de nieuwe voorzitter de onderhandelingen met de minister over onder andere reorganisaties, fusies, sociale plannen en de cao sector politie op een strategische manier vorm kan geven en de realisatie hiervan weet te bewaken.

Charisma
Het kan niet anders dan dat de voorzitter die wordt gezocht een 'persoonlijkheid' is, een mens met karakter, die op charismatische wijze mensen aan zich bindt, positie weet te verwerven in een politiek krachtenveld en op basis daarvan de collectieve en individuele belangen van de VMHP leden weet te versterken.

Netwerk
Als voorzitter ben je natuurlijk maatschappelijk betrokken, sociaal bewogen en flexibel en ben je thuis in thema's als bestuursrecht, sociaal zekerheidsrecht en arbeidsvoorwaarden. Je bent gewend op strategisch niveau te acteren, hebt ruime leidinggevende ervaring en beschikt over een relevant netwerk met een brede ervaring binnen de politieorganisatie. Ervaring met medezeggenschap is een pre.

Talenten
Daarbij heb je de juiste talenten, zoals politiek/bestuurlijke sensitiviteit, overtuigingskracht, visieontwikkeling, abstractievermogen, ondernemend, verbindend vermogen en boven alles een hart voor alle professionals die op directe of indirecte wijze bijdragen aan de verbetering van de veiligheid.

BARP
De VMHP biedt je deze uitdagende baan als voorzitter, waarbij je met een been in de politieorganisatie blijft staan (aanstelling op basis van vrijstelling conform het BARP). Waar nodig wordt ondersteuning, coaching en opleiding aangeboden.

Reageren/informatie
Denk jij dat je voldoet aan bovenstaande omschrijving? Reageer dan vóór 15 december 2018 naar de secretaris, Cees van der Voet (06-10 907 061 of via secretaris@verwijder-dit.vmhp.nl). Voor informatie kun je terecht bij de huidige voorzitter, Caroline Bonekamp (06- 23 583 341 of via voorzitter@verwijder-dit.vmhp.nl).