Update cao-acties en onderhandelingen

Vrijdag 14 september dient het kort geding van de werkgever tegen onze aanstaande acties. Wat ons betreft is er geen gevaar voor de burger bij die acties. Bij de onderhandelingen worden betekenisvolle stappen gezet. De onderhandelaars van de bonden zijn hierover op dit moment positief gestemd.

De afgelopen weken is er aan de cao-tafel intensief verkend en onderhandeld. Die onderhandelingen lopen nog steeds en zijn na de aanzegging van de acties van het komend weekend verder geïntensiveerd. De druk die van de aangekondigde acties uitgaat is fors te noemen.

Kort geding
Vrijdag 14 september dient een kort geding waarmee de werkgever vraagt om een verbod van die acties. Onze advocaat bereidt zich goed voor, wat de bonden betreft is er geen sprake van gevaar voor de burger en dus geen reden om de acties te verbieden.

Onderhandelingen
Bij de onderhandelingen worden betekenisvolle stappen gezet. De onderhandelaars van de bonden zijn hierover op dit moment positief gestemd. Over de oplossingsrichtingen worden partijen het steeds meer eens. De bonden zullen vrijdag hun besturen bijeen roepen om voor te leggen of de vorderingen die zijn gemaakt, wat hun betreft de juiste zijn.

Meer op de VMHP cao-overzichtspagina.


Nieuwsoverzicht