Equipe nieuwe naam VMHP

Op vrijdag 13 december stemden 120 leden voor en 4 tegen de nieuwe naam voor onze vereniging. De VMHP wordt hiermee Equipe.

In het mooie Drakenburg in Soest op vrijdag de dertiende... het weer zat niet mee maar verder kan er gesproken worden over een succesvolle middag. Belangrijkste onderwerp was het stemmen voor de statutenwijziging wegens de nieuwe naam en het huishoudelijk reglement, dat er nog niet was.

Proces
Dagvoorzitter was Marcel Bruinsma. De aftrap werd door voorzitter Miriam Barendse gedaan over de wijzigingen en er volgde een vragenronde. Hierbij hadden de aanwezigen veel vragen over hoe de implementatie eruit gaat zien. Vervolgens gaf Jesper van Putten namens de kerngroep vernieuwing uitleg over het proces van de totstandkoming van de nieuwe naam. Aansluitend legde Thijs van Valkengoed de stemprocedure uit, kon er gestemd worden en werd de stemuitslag door Roel de Raad namens de stemcommissie bekendgemaakt.

Stemuitslag
Er waren 62 personen, in totaal 124 stemmen; iedereen kon 2 stemmen uitbrengen want er waren in totaal 72 machtigingen, er bleven dus 10 machtigingen over. Dit is een van de redenen waarom er een wijziging in de statuten van 1 machtiging per persoon naar 2 is gekomen. Het resultaat was 120 voor en 4 tegen.

Toekomst
Iedereen heeft op de nieuwe naam getoost. Verder kregen zij de nadrukkelijke uitnodiging om mee te denken hoe we onze nieuwe naam goed kunnen positioneren. De technische implementatie vindt de komende maanden plaats. Denk aan papier, digitiaal en wervingsmateriaal. Komende twee jaar zal actief invulling worden gegeven aan de nieuwe koers van Equipe en aan actieve ledenwerving.

Richard
Na de pauze nam Richard van Hooijdonk de leden mee in de technologische ontwikkelingen in algemene zin. Denk aan robot operaties, geautomatiseerde havens, aanpassingen in dna tegen ziektes. Een van zijn oproepen is aandacht voor onderwijs, we leiden mensen op voor banen die er straks niet meer zijn. Hierop volgde een vertaling van hoe dit binnen de politie vorm kan gaan krijgen. Richard stelde dat het vertrouwen van de maatschappij in het gebruik van de (steeds meer) aanwezige data over mensen/gebeurtenissen essentieel is. Competenties voor de toekomst zijn in zijn ogen passie, nieuwsgierigheid, aanpassingskracht en samenwerken. Voor een vakvereniging is de vraag welke meerwaarde we de politie van de toekomst kunnen bieden.

Actualiteiten
Tot slot gaf Willy Valckx uitleg over actualiteiten als pensioen en fiche onderwijs.

 


Nieuwsoverzicht