Toekomst van de medezeggenschap binnen de Nationale Politie

De VMHP wil tot de verkiezingen een interim (in leden afgeslankte) zakelijk georiënteerde centrale medezeggenschap. De interim medezeggenschap moet uit nieuwe leden bestaan. Die is nodig om gedurende die periode de KC het noodzakelijke overleg te voeren.

De VMHP pleit de komende periode voor een interim-oplossing. Daarbij kan dan tegelijkertijd zorgvuldig onderzocht worden welke inspraakstructuur het meest wenselijk is voor de Nederlandse politie. De VMHP staat voor het belang van de kwaliteit van de politie en het belang van haar leden. Wij zien graag in de overgangsperiode tot de verkiezingen eind volgend jaar een interim (in leden afgeslankte) zakelijk georiënteerde centrale medezeggenschap. De interim medezeggenschap moet uit nieuwe leden bestaan. Die is nodig om gedurende die periode de KC het noodzakelijke overleg te voeren.

Wij stellen ook voor om, afgeleid aan de nieuwe zeggenschapsplannen bij het korps, met hulp van deskundigen, voorstellen te ontwikkelen hoe de structuur van de centrale medezeggenschap er het beste uit zou kunnen zien in de toekomst.


Nieuwsoverzicht