Tijdens selectie leidinggevenden afgezien van sollicitatie?

Heb jij tijdens de selectie leidinggevenden om begrijpelijke redenen afgezien van sollicitatie naar een functie met een lagere schaal? Laat het ons weten.

In het landelijk overleg met de minister is afgesproken dat inzichtelijk wordt gemaakt om hoeveel en welke collega’s het gaat. Het korps bekijkt vervolgens wat zij kan doen voor deze collega’s die hoogstwaarschijnlijk een andere keuze hadden gemaakt wetende dat de werkgever de spelregels bij sollicitatie ineens veranderde.

Tijdens het bepalen van de spelregels rondom de selectie van leidinggevenden (teamchef B, C en sectorhoofd) kwam de vraag op hoe om te gaan met de toekenning van OVW-periodieken aan collega’s die een schaal lager solliciteerden. Denk aan een leidinggevende collega gematcht op de functie operationeel specialist C (schaal 11) die solliciteert naar de functie van teamchef B (schaal 10). Zou die collega dan het recht op uitloop naar het maximum van schaal 12 behouden, zoals dat bij een reorganisatie hoort? Het korps stelde dat dit niet het geval was. Zij gaf zelfs aan dat als je voor het werk kiest, je er ook voor kiest dat het salaris niet verder groeit. De VMHP nam destijds met grote verbazing kennis van dit standpunt en sprak de werkgever hierop aan. Maar het korps bleek onvermurwbaar. Het standpunt van het korps en daarmee de gevolgen van een sollicitatie naar een functie met een lagere schaal bracht de VMHP onder de aandacht van collega’s, zodat zij een weloverwogen keuze konden maken. Een aantal collega’s heeft om begrijpelijke redenen van sollicitatie afgezien.

De situatie is 180 graden gedraaid. De verbazing was dan ook groot toen de korpsleiding uit het niets besloot om tijdens de selectierondes alsnog 180 graden te draaien. De OVW-periodieken zouden wel worden toegekend. Goed nieuws maar niet voor de collega’s die inmiddels om financiële redenen van sollicitatie hadden afgezien. Uiteraard hebben de bonden de korpsleiding daarover vragen gesteld. Die gaf aan met een standpunt te komen dat tot deze week uitbleef. Op aandringen van de bonden is nu afgesproken dat in ieder geval inzichtelijk wordt gemaakt om hoeveel en welke gedupeerde collega’s het gaat. De korpsleiding gaat vervolgens bekijken wat zij kan doen in de richting van deze collega’s. Heb je tijdens de selectie van leidinggevenden dus van sollicitatie afgezien, laat het ons weten via “Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Nieuwsoverzicht