Te weinig ouderschapsverlof? Trek aan bel!

Denk je dat je te weinig ouderschapsverlofvergoeding krijgt na het lezen van dit bericht? Neem dan contact met ons op. Want de nationale politie houdt bij het toekennen van ouderschapsverlof niet altijd rekening met de toeslagen.

Volgens artikel 41 Barp bestaat er recht op 75% doorbetaling van de bezoldiging als je ouderschapsverlof geniet. De term bezoldiging bestaat uit het salaris en de toeslagen. Het ouderschapsverlof wordt dus ook berekend over de toeslagen. Nu blijkt dat de werkgever bij het toekennen van het ouderschapsverlof ten onrechte geen rekening houdt met de toeslagen. Het kan dus zijn dat je te weinig vergoeding ontvangt.

Weinig kans

Normaal kan je een bezwaarschrift indienen of doet de VMHP dit namens haar leden. Alleen de kans van slagen van dit bezwaarschrift is zeer klein. Bezwaar kan namelijk alleen binnen zes weken worden ingediend tegen het salarisstrookje met voor het eerst de ouderschapsvergoeding. Bezwaar maken tegen elk willekeurig salarisstrookje heeft dus geen zin.

De VMHP en ook de ANPV kiezen er in tegenstelling tot andere vakbonden voor om het bovenstaande bespreekbaar te maken met de werkgever in plaats van een bezwaarschrift in te dienen.

Contact

Heb je ouderschapsverlof en denk je dat jij te weinig ouderschapsverlofvergoeding ontvangen hebt? Neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij bespreken dan jouw individuele situatie met de werkgever.


Nieuwsoverzicht