Start CAO-sessies en lancering enquête

Vanaf vandaag (maandag 18 juni) houden de politiebonden enkele CAO-sessies. Tijdens deze sessies geven de bonden een toelichting op de CAO-onderhandelingen tot nu toe en gaan zij in gesprek met collega’s over de flexibiliseringsvoorstellen van de werkgever. Jij wil je zegje toch ook doen? Dus kom vooral! Ben je niet in de gelegenheid om te komen, laat je stem dan horen via de digitale enquête van de bonden.

De politiebonden willen met de werkgever geloofwaardige nieuwe afspraken maken over betere arbeidsvoorwaarden. Dat is lastig in een situatie waarin de Nationale Politie kampt met grote organisatorische problemen, zoals een enorme rooster- en werkdruk door (o.a.) een chronisch capaciteitsgebrek en een veel te grote afstand tussen ondersteuning en uitvoering. Wat komt er in zo'n situatie van de uitvoering van CAO-afspraken terecht? Precies!

Direct door naar online enquête

Geef je mening via deze enquête. Dat kost je hooguit 10 minuten, dus laat je horen!

Eerst de basis op orde

Met dat in ons achterhoofd, hebben de bonden de Nationale Politie een herstelplan met 33 maatregelen aangeboden. Een akkoord daarover - oftewel: eerst de basis op orde - moet volgens de bonden voorafgaan aan het maken van nieuwe CAO-afspraken. Zie hier een filmpje – opgenomen op de kaderledenbijeenkomst van 17 mei.

Flexibele inzet

Het standpunt van de werkgever is dat veel van de huidige organisatorische problemen oplosbaar zijn door een meer flexibele inzet van de medewerkers mogelijk te maken. Zie hier een filmpje hierover.

No go area’s en oplossingen

De bonden willen op de voorstellen van de werkgever reageren na gesprekken met de achterban. Wat vind jij? Lossen de voorstellen van de werkgever iets op? Zit er iets in? Wat helpt jou? Wat is onacceptabel? En heel belangrijk: heb jij betere oplossingen?

Hier een filmpje over de CAO-sessies en de enquete

Data en locaties CAO-sessies

  • 18 juni (9.30 - 12.30): Rotterdam (De Veranda) Cor Kieboomplein
  • 19 juni (14.00 - 16.30):  Eindhoven, Mathildelaan 4
  • 20 juni (9.30 - 12.30): Den Haag (De Yp), Katschiplaan 10
  • 25 juni (9.30 - 12.30): Amsterdam (De Eenhoorn), James Wattstraat 84
  • 26 juni (14.00 - 17.00): Utrecht, Kroonstraat 25
  • 27 juni (9.30 - 12.30): Apeldoorn, Europaweg 79
  • 28 juni (9.30 - 12.30): Drachten, Noorderend 4

Download hier de flyer