Ruime steun voor akkoord capaciteit & vroegpensioen

De besturen van de vier politiebonden hebben van hun leden toestemming gekregen om akkoord te gaan met het op 17 april bereikte onderhandelingsresultaat over capaciteit, opleiding en vroegpensioen. Tijdens een digitale ledenpeiling stemde 67 procent van alle deelnemende collega’s voor de ondertekening van het afsprakenpakket.

 

De afgelopen dagen namen de NPB, ACP, ANPV en Equipe elk binnen hun eigen vereniging een officieel besluit. In het geval van Equipe heeft op maandag 18 mei het Hoofdbestuur groen licht gegeven.

Een belangrijke rol bij de finale besluitvorming speelde de uitkomst van de digitale ledenpeiling die de bonden tussen 30 april en 14 mei ieder voor zich hadden gehouden. Daaraan hebben in totaal 6.071 collega’s meegedaan.

De kernvraag in de ledenpeiling was: vindt u het onderhandelingsresultaat goed genoeg om te laten ondertekenen door uw bond? Over de hele linie antwoordde twee derde van de respondenten (65 procent) daar instemmend op. Een kwart van de respondenten (24 procent) vond het gemaakte afsprakenpakket onvoldoende voor een akkoord. Elf procent had naar eigen zeggen geen duidelijk oordeel over de package deal.

Kernvraag ledenpeiling totaal

Goed genoeg voor akkoord
Ja: 67 procent
Nee: 24 procent
Weet niet/geen mening: 11 procent
Afgelopen dinsdag (26 mei) hebben minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid, korpschef Henk van Essen en de voorzitters van de bonden in Den Haag het akkoord ondertekend. Die dag zullen de bonden ook een nadere analyse publiceren van de antwoorden op de overige vragen die tijdens de ledenpeiling zijn gesteld.

Hieronder alvast de beantwoording van de kernvraag per politiebond.
Meer weten over de inhoud van het afsprakenpakket? pdf KLIK HIER! (377 KB)

Kernvraag ledenpeiling Equipe

Goed genoeg voor akkoord
Ja: 71,54 procent
Nee: 19,06 procent
Weet niet/geen mening: 9,40 procent

Kernvraag ledenpeiling NPB

Goed genoeg voor akkoord
Ja: 65,8 procent
Nee: 25,9 procent
Weet niet/geen mening: 8,3 procent

Kernvraag ledenpeiling ACP

Goed genoeg voor akkoord
Ja: 66,9 procent
Nee: 24,7 procent
Weet niet/geen mening: 8,4 procent

Kernvraag ledenpeiling ANPV

Goed genoeg voor akkoord
Ja: 55,65 procent
Nee: 25,40 procent
Weet niet/geen mening: 18,95 procent


 


Nieuwsoverzicht