Rick van Asperen en Erben Wennemars op 17 mei

Op vrijdag 17 mei houdt de VMHP een inspirerende themamiddag met spreker Rick van Asperen over de werking van het brein en wereldkampioen schaatsen Erben Wennemars over hoe jij letterlijk en figuurlijk optimaal kunt meebewegen met de veranderingen van deze tijd, dus: move along en meld je aan. VMHP-leden krijgen voorrang bij de aanmelding.

 

Achtergrond
‘Over tien jaar is half Nederland niet meer geschikt voor zijn werk’, kopte het NRC afgelopen februari. Technologische en maatschappelijke ontwikkelingen veranderen ons werk voortdurend. Daardoor veranderen in de toekomst steeds meer banen of misschien verdwijnen ze helemaal door bijvoorbeeld robotisering. Maar er komt ook nieuw werk voor in de plaats.  Om klaar te zijn voor deze snelle veranderingen is het belangrijk dat je een flexibele mindset hebt: dat je je blijft ontwikkelen en zo meebeweegt met de ontwikkelingen die ons als maatschappij, en dus ook politie, te wachten staan.

Rick van Asperen
De meeste mensen onderkennen tegenwoordig het belang van regelmatig sporten, goede voeding en het drinken van voldoende water wel. Wat veel minder mensen weten, is dat het ontzettend belangrijk is om dagelijks goed voor ons brein te zorgen. Als je je kennis over de werking van je brein vergroot, krijg je daar een enorme dosis praktisch toepasbare brainpower voor terug. Een goede omgang met je brein zorgt er onder meer voor dat je vitaliteit toeneemt, je relaties versterken en om bij te blijven met de veranderingen van deze tijd. Rick van Asperen inspireert je op een dynamische en verrassende wijze over deze toegepaste breinkennis, persoonlijk leiderschap, cultuurverandering, samenwerking, persoonlijke effectiviteit, vitaliteit, innovatie, en ondernemerschap.

Erben Wennemars
Vervolgens neemt meervoudig wereldkampioen schaatsen Erben Wennemars je mee hoe hij zijn grenzen steeds kon blijven verleggen. En hoe jij dat ook kunt doen. Erben spreekt over intrinsieke motivatie waarbij hij een link maakt naar zijn schaatscarrière en zijn huidige leven. In zijn presentatie vertelt hij over zijn carrière, letterlijk van vallen tot opstaan. Erbens enthousiasme, gedrevenheid en ambitie werkt zo aanstekelijk dat stilstaan na deze themamiddag geen optie meer zal zijn!

Locatie en programma
Deze themabijeenkomst vindt plaats in Kontakt der Kontinenten te Soesterberg. Na de algemene ledenvergadering op dezelfde locatie in de ochtend kun je aansluiten bij deze themamiddag. Het programma is als volgt:

13:00 uur opening
13:30 uur Rick van Asperen
14:30 pauze
15:00 Erben Wennemars
16:00 afsluiting
16:15 netwerkborrel

Praktisch
Je kunt je aanmelden via de activiteitenrubriek op deze site. VMHP-leden kunnen naar zowel de algemene ledenvergadering ’s ochtends als deze themabijeenkomst ’s middags. VMHP-leden krijgen voorrang bij de inschrijving. Niet-leden die wel bij de politie werken, kunnen zich ook aanmelden, als er nog plaats is. Zij moeten zich op de dag zelf kunnen legitimeren.


Nieuwsoverzicht