Premies PolitieZorgpolis (PZP) 2016 bekend

De premies van de ziektekostenverzekeringen, waaronder de PolitieZorgpolis (PZP) zijn bekend. Je hebt tot 1 januari 2016 om verzekeringen te vergelijken en, indien gewenst over te stappen. Belangrijk nieuws is dat voor het zesde jaar op rij de premies van de aanvullende verzekeringen Basis PZP, Plus PZP, Jongeren PZP (tot 31 jaar) en Tandarts PZP gelijk blijven. Bij de recent afgeronde aanbesteding voor een zorgverzekering hebben politie en vakorganisaties ACP, NPB en VMHP op basis van kwaliteit en prijs gekozen voor CZ, de PolitieZorgpolis. Dit houdt in dat wij ons voor vier jaar verbinden aan CZ en het contract daarna jaarlijks verlengd kan worden voor wederom een periode van maximaal vier jaar.

Premies PZP

Afgelopen week hebben verzekerden van de PZP een brief gekregen met informatie over de nieuwe premies, voorwaarden en hoogte van het eigen risico per 1 januari 2016. Belangrijk nieuws is dat voor het zesde jaar op rij de premies van de aanvullende verzekeringen Basis PZP, Plus PZP, Jongeren PZP (tot 31 jaar) en Tandarts PZP gelijk blijven.

 

2015 (per maand) 2016 (per maand) 2016 incl collectiviteitskorting

Naturapolis (zorg op maatpolis) € 100,50 € 104,95 € 94,45

Restitutiepolis (zorgkeuzepolis) € 106,00 € 110,70 € 99,63

Jongeren PZP € 15,50 (18 t/m 30 jaar)

€ 24,75 (vanaf 30 jaar) ongewijzigd ongewijzigd

Basis PZP € 6,45 ongewijzigd ongewijzigd

Plus PZP € 14,95 ongewijzigd ongewijzigd

Tandarts PZP € 18,55 ongewijzigd ongewijzigd

 

 

 

Bijdrage in premie vervalt

De maandelijkse bijdrage in de premie van € 20,- over een periode van 3 jaar met ingang van 1 januari 2013 vervalt zoals afgesproken per 1 januari 2016.

Uitbreiding dienstverlening PZP

PZP blijft aan haar dienstverlening werken.

• Zo kun je gebruikmaken van een app waarmee je declaraties via je tablet of mobiele telefoon in kan dienen.

• Verwacht je zorgkosten te maken in 2016 en betaal je het bedrag van het eigen risico van € 385,- liever niet in één keer dan kan je kiezen voor gespreide betaling in 10 maandelijkse termijnen; aanmelden voor deze service voor 1 januari 2016.

• Daarnaast zie je, als voorheen, via de eigen MijnPZP-website een actueel overzicht van vergoedingen, stand van eigen risico en eigen bijdragen.

• Persoonlijk advies blijft. Je kunt de Gezondheidslijn bellen, of een specifieke vraag mailen naar specialisten of App de Verpleegkundige.

 

Voorwaarden:

Met ingang van 1 januari 2016 is er sprake van een extra vergoeding van maximaal € 10.000,- vanuit de aanvullende verzekering Tandarts PZP voor onvoorziene tandheelkundige kosten vanwege een ongeval. Daarnaast zijn de aanvullende verzekeringen Plus PZP en Jongeren PZP uitgebreid met een vergoeding voor een ooglaserbehandeling. Wil je graag meer informatie over deze uitbreidingen? Neem dan contact op met de PZP en vraag naar de voorwaarden van vergoeding.

 

 

Privacy afspraken en meer informatie

Communicatie-uitingen als brieven, de POLZ, de Zorgpas en de verpakking van het kraampakket worden niet meer ‘politie herkenbaar’ verzonden. Brieven worden bijvoorbeeld vanaf nu verstuurd in een envelop van CZ, de risicodragend zorgverzekeraar achter de PZP. Op deze manier bevordert CZ de privacy van de PZP-verzekerden.

 

 

Voor meer informatie over de PolitieZorgpolis kun je terecht op www.pzp.nl . Daar vind je een antwoord op de meest voorkomende vragen. Je kunt ook bellen met het Accountteam PZP te bereiken via het nieuwe gratis telefoonnummer 0800 023 12 90. Ook kun je een e-mail sturen naar info@pzp.nl. Zij staan voor je klaar.