Positief advies van VMHP naar CMHF

De VMHP heeft positief gereageerd op het advies van het centraal bestuur van de CMHF om in te stemmen met het pensioenakkoord en de VCP mandaat te geven het akkoord volgens de geformuleerde uitgangspunten van de BAC gestalte te geven. Het merendeel van de andere verenigingen stemde ook positief tijdens de extra ledenraadsvergadering van de CMHF op maandag 17 juni. 

Op vrijdag 14 juni heeft het hoofdbestuur van de VMHP gesproken over het voorlopig pensioenakkoord. De VMHP heeft - net als de ACP en de ANPV - niet gekozen voor een officiële ledenpeiling. Gezien het korte tijdsbestek van een week en de complexheid van de materie was het niet doenlijk om een goede en gevalideerde ledenstemming te organiseren.

Reacties
In plaats daarvan zijn de meningen en reacties opgehaald tijdens de informatiebijeenkomsten, direct mailing, actief uitnodigen om reacties via e-mail te geven, navraag bij de afdelingen en gesprekken. Zo hebben we een beeld gekregen van de opvattingen en emoties rond het voorlopig pensioenakkoord.

Ledenraad
Op basis van bovenstaande heeft het hoofdbestuur besloten om positief te adviseren op het voorlopig pensioenakkoord tijdens de CMHF-ledenraadsvergadering op maandag 17 juni. Miriam Barendse en Willy Valckx waren namens onze vereniging op deze extra ledenraad aanwezig. De meerderheid was net als de VMHP positief (en een blanco, een tegen, een onthouding).

Stappen
Het gevoel dat bij onze vereniging overheerst, is dat er belangrijke stappen zijn genomen voor een duurzaam pensioenstelsel voor de toekomst en dat er aangrijpingspunten zijn om met de werkgever in onderhandeling te gaan over de condities voor eerder stoppen met werken. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat er ook geen goed alternatief voorhanden is en dat veel leden bezorgd zijn dat bij afwijzing weer jaren aan de onderhandelingstafel doorgebracht gaat worden.

Zorgpunten
Het mag duidelijk zijn dat er ook nog een groot aantal zorgpunten zijn, onder andere op gebied van compensatie voor de middengroep en de definitie van “zwaar werk”. Bij goedkeuring is de volgende stap onderhandelingen met de werkgever. Ook hiervoor kan input worden aangedragen.

Mochten er nog vragen/opmerkingen zijn, laat het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.vooral weten.


Nieuwsoverzicht