Politiebonden bereiden werkonderbrekingen voor

Op woensdag 8 april riepen in Den Haag 1.600 collega’s de minister van Veiligheid en Justitie op snel met betere voorstellen voor een nieuwe politie-CAO te komen. De politiebonden geven hem daarvoor tot en met maandag 13 april de tijd. Laat de minister het afweten, dan gaan de bonden vanaf medio volgende week over tot harde(re) acties.

De voorbereidingen daarvoor zijn in volle gang. Om te beginnen zullen de komende weken meerdere keren collega’s worden opgeroepen hun werk te onderbreken om een vakbondsbijeenkomst bij te wonen. Dat zal onder andere gebeuren tijdens de Global Conference on Cyber Space, een internationale bijeenkomst over cyber crime, die op donderdag 16 en vrijdag 17 april in Den Haag plaatsvindt.

Deze werkonderbrekingen kunnen voor de organisatoren van de evenementen vervelende gevolgen hebben, van de noodzaak juridisch in actie te komen tot het aanpassen of afblazen van het evenement. De politiebonden verwachten op deze manier de politieke druk op de minister te verhogen en alsnog gehoor te krijgen voor hun eisen.