Overstappen van executief naar ATH?

Lees hier belangrijke informatie voor collega's die een aanstelling voor de uitvoering van de politietaak (executieve aanstelling) hebben en vrijwillig de overstap maken van een executieve functie naar een ATH-functie. Sinds 1 januari 2020 geldt namelijk een nieuwe cao-afspraak. Het behoud van de executieve aanstelling geldt voor een periode van maximaal 5 jaar. Als je dan terug wilt, gelden wat voorwaarden.

 

Na deze periode wordt je aanstelling omgezet in een ATH-aanstelling (aanstelling voor de uitvoering van technische, administratieve en andere taken ten dienste van de politie), tenzij je voor afloop van de periode van 5 jaar weer de overstap maakt naar een executieve functie. Als je jouw executieve aanstelling wilt behouden, verricht je gedurende de periode van 5 jaar, afhankelijk van de arbeidsduur, een bepaald aantal diensten op jaarbasis voor de inzet op politietaken en je dient bekwaam te blijven voor deze inzet.

Je verricht op jaarbasis voor de inzet op politietaken tenminste per jaar bij een aanstelling van:
a. meer dan 32 uur: 18 diensten van 8 uur of 16 diensten van 9 uur;
b. 25 tot en met 32 uur: 16 diensten van 8 uur of 14 diensten van 9 uur;
c. 24 uur of minder: 14 diensten van 8 uur of 12 diensten van 9 uur.
Deze uren staan los van de uren die nodig zijn voor het onderhouden van de bekwaamheden.

Mocht je toegang hebben tot het politie-intranet, dan vind je de informatie via deze link:

https://intranet.politie.local/categorie/personeel/onderwerpen/a/aanstelling-administratief-technische-functie/overzicht/vraag-en-antwoord


Nieuwsoverzicht