Nieuw cao-voorstel van minister en korpschef: bonden in beraad

Wij hebben samen met de andere bonden een nieuwe inzetbrief van de werkgever ontvangen. Daarin staan aangepaste voorstellen voor een nieuwe politie cao. Zowel uit het land als vanuit het Landelijk Actiecentrum van de gezamenlijke bonden komen reacties binnen van collega's die deze brief gelezen hebben.

De besturen van de bonden komen deze week bijeen om de aangepaste inzet van de werkgever (met bijlage) te bespreken met de achterban. Duidelijk is wel dat het de collega's om veel meer gaat dan 'meer salaris'. De werkdruk is erg hoog. De medewerkers willen meer capaciteit. Een goed loonbod is belangrijk, toch zijn er nog andere zwaartepunten die politiemensen van belang vinden.

Herstelplan?
Naast een te hoge werkdruk, een tekort aan capaciteit kijken we in hoeverre de nieuwe inzet tegemoet komt aan ons herstelplan voor de nationale politie. Ook willen we weten of het huidige ouderenbeleid en het doorstroombeleid voor jongeren zichtbaar gaat verbeteren.

Veel politiecollega’s vinden dat de huidige organisatie onvoldoende tegemoet komt aan wat inwoners van de politie verwachten.

Reageren
Woensdag 25 juli bespreken de kaderleden van alle bonden en de Regionale Actiecentra (RAC's) de brief; zij bepalen immers de koers. Wij verwachten de uitkomst hiervan en vervolgacties eind deze week te kunnen melden. Wil je reageren? Dat kan door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Hier lees je alles over de cao en de acties.


Nieuwsoverzicht