MINISTER OPSTELTEN HEEFT NOG EEN DAG…

…om de politiebonden een nieuw CAO-bod te doen dat serieuze onderhandelingen mogelijk maakt. Uiterlijk zondagavond 18.00 willen de bonden dat de minister met overtuigende toezeggingen komt op het gebied van inkomensverbetering, duurzaam loopbaanbeleid en mogelijkheden voor vervroegde uittreding van politieambtenaren.

Op donderdag 26 februari hebben de bonden hem dat ultimatum gesteld, na twee maanden van bijzonder moeizame besprekingen over de mogelijke inhoud van een nieuwe politie-CAO vanaf 1 januari 2015. Tussen de voorstellen van de minister en het gezamenlijke eisenpakket van de bonden gaapt tot nu toe zo’n enorme kloof dat er volgens de bonden geen sprake kon zijn van onderhandelen. Dat is een proces van wederzijds geven en nemen, maar dan moet er aan beide kanten wel iets te geven en te nemen zijn.

Zondagavond weten we of de minister inmiddels ook tot dat inzicht is gekomen.

 

5 slechte CAO voorstellen

Op de onderhandelingstafel gelegd door minister Opstelten

 

1. De loonsverhoging in 2015 hangt af van het geld dat de medewerkers daarvoor helpen vrij te maken door andere arbeidsvoorwaarden in te leveren.

 

2. De hoogte van de toelagen voor onregelmatige inzet, piketdiensten en/of last-minute roosterverschuivingen blijft de komende jaren onveranderd.

 

3. De inzetbaarheid van politiemensen moet nog flexibeler worden, onder andere door het aantal vrije weekenden waar ze recht op hebben te beperken tot achttien.

 

4. De extra mogelijkheden van politieambtenaren om eerder (geheel of gedeeltelijk) te stoppen met werken dan ‘gewone’ ambtenaren worden definitief afgebouwd.

 

5. Het aantal trainingsuren wordt opnieuw slechts tijdelijk en onder voorwaarden verhoogd.

5 gerechtvaardige CAO eisen

Op de onderhandelingstafel gelegd door de gezamenlijke politiebonden

 

1. Na vier jaar nullijn krijgen alle collega’s vanaf 1 januari 2015 een salarisverhoging van 3,3 procent met een minimum van € 100 bruto per maand.

 

2. De inzet en loyaliteit van de collega’s tijdens het jarenlange reorganisatietraject wordt beloond met een eenmalige bonus, uit te betalen in juni 2015.

 

3. De veel te lage toeslagen voor onregelmatige inzet en piketdienst worden aanzienlijk verbeterd, net als de reiskostenvergoedingen.

 

4. Gezien het alom erkende slijtende karakter van hun werk moeten politieambtenaren extra mogelijkheden houden om eerder te stoppen met werken dan andere ambtenaren.

 

5. De werkgever moet snel en overtuigend uitvoering gaan geven aan eerder afgesproken voorzieningen om het politiewerk veiliger en gezonder te maken.