MINISTER OPSTELTEN HEEFT NOG EEN DAG…

…om de politiebonden een nieuw CAO-bod te doen dat serieuze onderhandelingen mogelijk maakt. Uiterlijk zondagavond 18.00 willen de bonden dat de minister met overtuigende toezeggingen komt op het gebied van inkomensverbetering, duurzaam loopbaanbeleid en mogelijkheden voor vervroegde uittreding van politieambtenaren.

Op de onderhandelingstafel gelegd door de gezamenlijke politiebonden

1. Na vier jaar nullijn krijgen alle collega’s vanaf 1 januari 2015 een salarisverhoging van 3,3 procent met een minimum van € 100 bruto per maand.

2. De inzet en loyaliteit van de collega’s tijdens het jarenlange reorganisatietraject wordt beloond met een eenmalige bonus, uit te betalen in juni 2015.

3. De veel te lage toeslagen voor onregelmatige inzet en piketdienst worden aanzienlijk verbeterd, net als de reiskostenvergoedingen.

4. Gezien het alom erkende slijtende karakter van hun werk moeten politieambtenaren extra mogelijkheden houden om eerder te stoppen met werken dan andere ambtenaren.

5. De werkgever moet snel en overtuigend uitvoering gaan geven aan eerder afgesproken voorzieningen om het politiewerk veiliger en gezonder te maken.


Nieuwsoverzicht