Leonard Kok in korpsleiding nationale politie

Minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie heeft de heer Leonard Kok voorgedragen tot lid van de korpsleiding van de nationale politie. Zijn benoeming gaat in op 16 juni 2016.

Momenteel is de heer Kok (1964) werkzaam bij het ministerie van Defensie als commandant van het Commando Diensten Centra. Daarvoor werkte hij onder andere als algemeen directeur van de Dienst Stedelijke Ontwikkeling in Den Haag en als plaatsvervangend secretaris-generaal van het ministerie van Justitie.

De heer Kok krijgt binnen de korpsleiding bedrijfsvoering als aandachtsgebied.

Daarmee volgt hij Jannine van den Berg op, de huidige politiechef van de Landelijke Eenheid.

Terugblik door het Ministerie van Defensie: Betrouwbare pijler

Onder Kok's leiding is veel geĆÆnvesteerd in de continue verbetering van de ondersteuning. "Wij zijn vakmensen en onze collega's rekenen op ons. Daarin zit ook onze kracht om altijd flexibel te werken en mogelijkheden voor verbetering te zien. Zo dragen wij bij aan de slagkracht van de Nederlandse krijgsmacht. Ondersteunen is onze missie. Wij willen de marine, landmacht, luchtmacht en marechaussee 'ontzorgen', zodat zij zich helemaal hun primaire taak kunnen richten. Wij leveren 24/7 ondersteuning, hier en in het inzetgebied. Dat maakt CDC uniek en belangrijk. Dat is onze meerwaarde voor de krijgsmacht", volgens Kok.