Ledenvergadering Oost geslaagd

Edje van Utrecht, FIOD, digitale expertise en computercriminaliteit passeerden op donderdag 6 april in Warnsveld de revue. Een goed bezocht politieplatform van VMHP-afdeling Oost Nederland.

Na een gezamenlijke maaltijd deed afdelingsvoorzitter Corry van Ballegooijen van de VMHP-afdeling Oost Nederland de aftrap. Daarbij stonden we stil bij het overlijden van Sanna Eichhorn. Vervolgens kwam voorzitter Caroline Bonekamp aan het woord over het laatste nieuws. De goed gevulde zaal werd actief betrokken bij de uiteenzetting, vooral de opstelling rond de verlofspaarregeling en de Coalitie voor de Veiligheid vonden brede waardering.

Edje van Utrecht
Lucas Cremers, onze ex-collega inmiddels werkzaam bij de FIOD, nam de zaal mee in het raadsel rond Edje van Utrecht en de laatste verworvenheden van criminelen met valse bankpassen. Een geanimeerd verhaal met veel inbreng uit de zaal. De verschillen in aansturing van het specialisme tussen politie en FIOD als organisatie bleken ook erg interessant. Daar kunnen we zeker van leren.

Digitale expertise
De laatste spreker was Frans Kolkman, de meest ervaren digitale expert van het nationale  politiekorps. Hij beschreef de wereld van de techniek zeer levendig. Ook de noodzaak tot wetsaanpassing in de vorm van de wet Computer criminaliteit 3 werd door Frans helder verdedigd met een schat aan praktijkvoorbeelden. Een daardoor begrijpelijk verhaal voor de aanwezige digibeten, daar was geen woord Frans bij.

Herhaling
Al met al liepen we behoorlijk uit de geplande tijd, maar het was een mooie avond vol kennisuitwisseling eindigend met de belofte van Corry om dit weer te herhalen in komend najaar.Nieuwsoverzicht