Hulpdiensten tonen op spectaculaire wijze hun werk op de landelijke Veiligheidsdag in Almere

Ontdek de wereld van politie, brandweer, hulpdiensten, ambulance en defensie tijdens de Landelijke Veiligheidsdag in Almere. Reddingswerkers, blus- en duikteams, mariniers en verschillende politiespecialisten laten zien hoe zij branden blussen en slachtoffers uit het water redden, welke hulpdiensten uitrukken bij een aanrijding en welke hulpverlenerswat doenop een plaats delict. Altijd al willen weten hoe zo’n gecombineerde reddingsactie in zijn werk gaat? Kom dan op zaterdag 11 april van 12.00 tot 17.00 uur naar het centrum van Almere. Er is voor jong en oud van alles te zien, te doen en te beleven. Kom kijken en laat je informeren!

Begin dit jaar kreeg de Veiligheidsdag het predicaat ‘Landelijk’ van het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Daarom komt Minister Ivo Opsteltenop 11 april naar Almere om samen met burgemeester Annemarie Jorritsma de Landelijke Veiligheidsdag om 13.00 uurofficieel te openen. Dit gebeurt met een spectaculaire onderscheppingsactie van een drugstransport op het Weerwater door de mariniers. Bij die actie dumpen de ‘criminelen’ hun handelswaar in het water. Daarnaast moet ook een drenkeling gered worden. Deze actie wordt elk anderhalf uur herhaald en afgewisseld met aan gezamenlijke actie op het land door politie, brandweer en ambulance.

Zo laten specialisten van de politie, reddingswerkers bij de brandweeren ambulancepersoneel zien wat er allemaal komt kijken om na een verkeersongeval een slachtoffer uit zijn auto te halen. Ieder heeft zijn eigen rol, maar ze helpen elkaar ook intensief. Zo zet Rijkswaterstaat de weg af, regelen motoragenten het verkeer en krijgen patiënten een infuus van verpleegkundigen. Bij grote calamiteiten wordt een noodhospitaal ingezet. Daarnaast laat defensie zien wat militairen doenop internationale missies en wat hun humanitaire taken zijn.  Ook PIT, de Veiligheidsexpo aan het Schipperplein, opent zijn deuren op de Landelijke Veiligheidsdag voor het publiek. Hier kunnen bezoekers plaatsnemen in een politiecel, het wapendepot in en nog veel meer.

 

Meer info: veiligheidsdag.nl

Youtube-beelden van de Veiligheidsdag in 2014

Het programma ‘Maak het mee’ op Omroep Flevoland heeft in 2014 uitgebreid aandacht besteed aan het evenement.

Videoverslag 2014 van Omroep Flevoland

De raamposter van de Veiligheidsdag