Hoe gaat het met je?

Wijkagent Marius (61) uit Utrecht brak als gevolg van een dienstongeval in 2013 zo’n beetje alles wat je maar kunt breken. “Ik lag helemaal in de kreukels,” vertelt hij. Nu, 3 jaar later, loopt hij weer door zijn wijk. Maar hij was vele maanden thuis. In die periode werd hij regelmatig bezocht door een aantal collega’s. “Met name mijn collega Petra heeft er gelukkig steeds gestaan. Als je ziek bent, wil je niet vergeten worden.”

Ook collega Marco (29) uit Limburg kreeg het voor zijn kiezen. Op zijn 23e vervloog zijn droom om door te stromen naar de rang van agent. Hij werd tijdens een verkeerscontrole aangereden en raakte zwaargewond. “Ik heb me er weer redelijk uitgeknokt, maar zonder de aandacht en interesse van mijn collega’s was dat veel moeilijker en misschien wel onmogelijk geweest.”

Marius, Marco en veel anderen hadden geluk met de collega’s die oprecht vroegen: “Hoe gaat het met je?” Helaas krijgen niet alle zieke collega’s die aandacht. Soms verdwijnen mensen langzaam uit de organisatie. Worden ze vergeten. Dat kan per ongeluk gaan of door omstandigheden: reorganisatie, drukte, wisselingen in teams…iedereen heeft veel aan zijn hoofd.

Met ‘de week van de aandacht voor je zieke collega’ (een idee van de mensen van het Platform chronische zieke politiemensen PCP) hopen we dat zoveel mogelijk collega’s bij de politie even, al is het maar 1 minuut, stilstaan bij de vraag: hoe gaat het eigenlijk met….? Want wij vinden:

                              Ook als zieke collega doe je ertoe en hoor je bij ons.

De week van de aandacht voor je zieke collega: tweede week van november (14-20 november 2016)

Deze week kent geen organisatie, maar wordt wel ondersteund door Stichting Waardering Erkenning Politie WEP. De week is nadrukkelijk van collega’s, voor collega’s, door collega’s.

Wat kun jij doen? Bedenk het maar: een telefoontje, een kaartje, een bezoekje, een serenade, een appje, een erehaag, een sms’je… wat het beste bij jou past.

Wat bedoelen en willen wij niet met deze week?

  • Een campagne om het ziekteverzuim te verminderen
  • Collega’s ergens toe verplichten
  • Een strakke structuur/organisatie met projectplannen etc.

Wat hopen we wel?

  • Enthousiaste reacties en ideeën
  • Een beweging die verder gaat dan een week
  • Warme aandacht voor elkaar

De week van de aandacht voor je zieke collega is van, voor en (hopelijk) door jou! Voor vragen en informatie: mailDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. website www.wep.nu


Nieuwsoverzicht