Henk van Essen plaatsvervangend korpschef

Minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie heeft Henk van Essen benoemd tot plaatsvervangend korpschef van de Nationale Politie.

De korpschef van de Nationale Politie maakt het volgende bekend:

Het doet mij genoegen om jullie te laten weten dat minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie Henk van Essen heeft benoemd tot plaatsvervangend korpschef. Hij neemt de portefeuilles van zijn voorganger Ruud Bik over.

Ik ben ingenomen met zijn komst. Het is een geruststellende gedachte dat mijn taken en verantwoordelijkheden tijdens mijn afwezigheid worden waargenomen door iemand die gepokt en gemazeld is in dit werk. De dossiers die op de tafel van de korpsleiding belanden, kent Henk door en door. Hij legt gemakkelijk contact, beschikt over het netwerk dat nodig is voor deze baan en kent zowel het politievak als onze politiek-bestuurlijke omgeving van binnen en buiten.

Henk heeft nog een groot voordeel: mijn nieuwe plaatsvervanger kan meteen aan de slag. We hoeven hem allesbehalve in te werken. Dat is van groot belang voor de continuïteit binnen korpsleiding en korps.

Ik heb het volste vertrouwen dat Henk van Essen zijn rol als tweede plaatsvervangend korpschef in onze recente politiegeschiedenis op overtuigende wijze waarmaakt. Zowel binnen de korpsleiding als in relatie tot de eenheden, de medezeggenschap, de politievakorganisaties en onze politiek-bestuurlijke omgeving.

Namens de korpsleiding feliciteer ik Henk met zijn benoeming en wens ik hem alle succes.

Met vriendelijke groet,

Erik Akerboom

korpschef


Nieuwsoverzicht