Focus op ontwikkeling voor iedereen

Stichting van de Arbeid roept de Tweede Kamer op om met een gezamenlijke inzet van sociale partners en kabinet een doorbraak te bereiken op de permanente ontwikkeling van werkenden en werkzoekenden.

De ministers van Koolmees (SZW) en Van Engelshoven (OCW) hebben een brief aan de Tweede kamer gestuurd over leven lang ontwikkelen. Zij hebben zich sterk gemaakt voor een positieve en breed gedragen leercultuur. Het kabinet is daarover in gesprek met sociale partners. Een van de afspraken is om samen met sociale partners de uitwerking van de individuele leerrekening ter hand te nemen. De

Inzet kabinet
Stichting van de Arbeid heeft de Tweede Kamer in een brief laten weten dat zij de door het kabinet geschetste aanpak ondersteunt. Sociale partners willen aan de slag om een doorbraak te bereiken op de permanente ontwikkeling van werkenden en werkzoekenden en verwachten ook van het kabinet dat het zich hiervoor inzet.

Persoonlijk ontwikkelen
Professionals willen zich kunnen ontwikkelen en daarbij persoonlijk keuzes maken voor hun eigen loopbaan. Het is noodzakelijk dat er tijdens de hele levensloop extra wordt geĆÆnvesteerd in ontwikkeling, om- en bijscholing.