Fiscaal voordeel rond VMHP-contributie

Fiscaal voordeel genieten volgens cao à la carte? Je kunt je VMHP-contributie fiscaal af laten trekken voor de inhouding loonbelasting. Daardoor heb je er netto voordeel van.

Voor leden die hun salaris ontvangen van de Nationale Politie (dus niet voor gepensioneerden, uitkeringsgerechtigden en medewerkers van de Politieacademie) geldt onderstaande werkwijze:

  1. Het is nodig dat er een “bewijs” is waaruit blijkt hoeveel contributie je aan de vakbond hebt betaald. Je kunt dat op een simpele wijze regelen binnen je telebankieren. Daarvoor selecteer je binnen de uitgavenstroom de betalingen aan rekeningnummer NL23 INGB 0000 132981 van de VMHP over de periode november vorig jaar t/m november van het lopende jaar (dus 12 maanden). Je kunt ook kiezen oktober vorig jaar t/m oktober lopende jaar (is ook 12 maanden). Van januari 2017 tot oktober of november 2017 wordt ook geaccepteerd;  
  2. Deze gegevens sla je in jouw documenten op als een PDF bestand; 
  3. In jouw Youforce ga je via de tegel Flex Benefits en klikt dan op Vakbonden inhouding via Salaris in de linkerkolom;
  4. Dan komt de invulpagina. Vul daar het bedrag in voor de contributie zoals uit stap 1 volgt. Tevens geef je dan aan wat de bron (een maandsalaris, eindejaarsuitkering, etc) is waaruit je die contributie betaalt;
  5. Als bewijs kun je het bestand uit stap 1 uploaden;  
  6. Bij de (of een van de) volgende salarisbetaling vindt de verrekening plaats en zie je dat op je loonstrookje terug.

Deze aanvraag moet uiterlijk voor 1 december ingediend zijn.

Voor leden die via de Politieacademie hun salaris ontvangen (dus niet voor leden die via de Nationale Politie het salaris ontvangen, gepensioneerden en uitkeringsgerechtigden), geldt dat je een verklaring van de betaling van contributie kunt opvragen bij de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Deze moet je voor 5 december indienen bij de salarisadministratie van de Politieacademie.


Nieuwsoverzicht