CAO-actie op 23 april: Dat doet de deur dicht!

De politiebonden roepen hun leden op om aanstaande donderdag 23 april massaal mee te werken aan een twee uur durende sluiting van politiebureaus voor het publiek. Deze sluiting leidt tot het tijdelijk stopzetten van dienstverlening zoals het opnemen van aangiften. De actie is een protest tegen het nog altijd uitblijven van een goed CAO-aanbod van de minister Van der Steur.

De actie start om 9.00 uur in de eenheden Noord-Nederland, Oost-Nederland, Midden-Nederland, Oost-Brabant en Limburg. Daar zullen de politiebureaus tot 11.00 uur gesloten zijn. ’s Middags tussen 13.00 en 15.00 uur nemen politiecollega’s in de eenheden Noord-Holland, Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Zeeland/West-Brabant het stokje over.

De actievoerders gebruiken de uren dat de bureaus gesloten zijn voor (achterstallig) administratief werk, waaronder het opmaken van proces-verbalen en het opnemen en verwerken van internetaangiften. Deze invulling van de actie verwijst naar de hoge werkdruk binnen de politiesector. Per jaar komen naar schatting ruim een miljoen aangiften en meldingen binnen en de middelen en het budget voor de politie blijven flink achter.

Tijdens de uren dat de bureaus voor het publiek zijn gesloten, blijven de actievoerende collega’s beschikbaar voor de noodhulp. De veiligheid komt op geen enkele wijze in het gedrang.

De actieteams van de bonden zijn volop bezig met het organiseren van de sluitingen. Wil je meer weten over de gang van zaken en hoe jij een bijdrage kunt leveren, neem dan contact op met het actieteam in jouw eenheid.


Nieuwsoverzicht