Cao-actie in Amsterdam gaat door

De cao-actie in Amsterdam gaat woensdag 5 september door. Het steekincident op Amsterdam CS toont helaas de urgentie van de situatie aan. Amsterdam en Nederland hebben een veiligheidsprobleem.

Ook onder enorme werkdruk staan politiemensen er op de meest cruciale momenten. De politiebonden zijn trots op het handelen van de collega's bij het steekincident op Amsterdam Centraal dit weekend en hebben piëteit voor de slachtoffers.

Urgentie
Het steekincident op Amsterdam CS toont helaas ook nogmaals de urgentie van de situatie aan. Amsterdam en Nederland hebben een veiligheidsprobleem. Politiemensen kunnen niet meer overal op acteren waar hun hulp gewenst is of waar preventie nodig is. Met de actie 'Gevarenzone: Weinig politie' benadrukken we dat de politiek willens en wetens deze risico's neemt. De geplande actie in Amsterdam gaat dan ook gewoon door. Wel zijn de bonden er extra op gebrand dat de veiligheid tijdens de actie overeind blijft. We benadrukken daarom dat er met de actievoerende collega's in Amsterdam meer agenten dan normaal in de binnenstad op straat zullen zijn- en deze actie eerder een positief dan een negatief effect heeft voor de burger.

Meer op de VMHP cao-overzichtspagina.


Nieuwsoverzicht