Cao-actie bij opening politie onderwijsjaar

Ook tijdens de officiële opening van het Politie Onderwijsjaar merkte minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid dat hij midden in een cao-conflict met de politiebonden zat. De bonden hadden hun leden opgeroepen om hem maandag 3 september bij zijn bezoek aan de Politieacademie in Apeldoorn het middelpunt te maken van een ‘grootschalige multidisciplinaire oefening’.

Op weg naar de feestelijke ceremonie hebben politiemotorrijders de minister symbolisch staande gehouden en naar een controleplaats begeleid. Daar werd hij dan opgewacht door nog meer actievoerders. In de tijd dat de bolide van de bewindsman aan een uitgebreide inspectie werd onderworpen, gingen zij met hem in gesprek over het belang van een goede nieuwe politie-cao en het oplossen van problemen waar de politie en de Politieacademie mee kampen.

Meegedaan
De actie #Opening Politie Onderwijsjaar? Vergeet het maar! werd uitgevoerd door studenten en medewerkers van de Politieacademie, politiemedewerkers van de eenheid Oost-Nederland, leden van het Verkeershandhavingsteam, het team Nodale oriëntatie en het team Drones van de Landelijke Eenheid (LE). Ook werd de douane-speurhond van de LE ingezet.

Andere wijze
Tijdens deze cao-actie voerden de deelnemende executieve politiemedewerkers hun werkzaamheden op andere wijze uit dan opgedragen. Het was dus niet zo dat ze GEEN werkzaamheden uitvoerden. Ook bleven ze beschikbaar voor ogenblikkelijke inzet bij een verzoek om noodhulp of een andere prio 1-melding. Voor docenten en studenten geldde dat deze oefening past in het onderwijsprogramma. Hun werkzaamheden wijkten daardoor niet af.

De actie #Opening Politie Onderwijsjaar? Vergeet het maar! is onderdeel van een scala aan politieacties dat door de politievakbonden NPB, ACP, ANPV en VMHP is uitgerold. Bekijk hier welke acties er nog meer worden gehouden.


Nieuwsoverzicht