Bonden willen snel een nieuwe CAO Politie

De politiebonden ACP, NPB, ANPV en VMHP willen uiterlijk eind februari uitzicht hebben op een verdedigbare nieuwe CAO Politie. Dat hebben de onderhandelaars van de bonden minister Opstelten van Veiligheid en Justitie vandaag (donderdag 12 februari) laten weten tijdens het eerste officiële overleg over een nieuw arbeidsvoorwaardenakkoord voor de politiesector

De vier bonden zitten tegenover de werkgever aan tafel met één gezamenlijke inzet, die afgelopen dinsdag is gepubliceerd. De werkgever heeft op 7 december een CAO-aanbod bekendgemaakt dat volgens de bonden te oppervlakkig en onduidelijk was voor serieus overleg. Op 12 februari heeft de werkgever meer concrete onderhandelingspunten op tafel gelegd. Aanstaande maandag ontvangen de bonden de officiële tekst van zijn uitgewerkte CAO-inzet. Uiteraard zullen wij die dan direct op deze website publiceren.

Daarnaast zijn vandaag procedurele afspraken gemaakt over het onderhandelingsproces. De politiebonden willen zo snel mogelijk tot overeenstemming komen over een nieuwe CAO Politie. Dat lijkt ons een vanzelfsprekend doel, gezien de huidige veiligheidssituatie in Nederland en de reorganisatie binnen de politieorganisatie, die voor veel onzekerheid zorgt. Ziet het er eind deze maand niet naar uit dat een snelle overeenstemming binnen bereik is, dan zullen de bonden zich samen met hun leden beraden op acties.