Actie politiebonden tijdens Tour gaat door – kort geding van de baan

Politiemensen voeren actie rondom de Tour de France etappe in Rotterdam op 5 juli aanstaande. Zowel op de Erasmusbrug, voorafgaand aan de reclamekaravaan als ook op de Kop van Zuid vragen collega’s aandacht voor het cao-conflict met minister van der Steur. Albert Springer en Gerrit van de Kamp die namens de politiebonden de gesprekken (link naar bericht vanmorgen) voerden: “Rotterdam geeft ons alle ruimte om zichtbaar en herkenbaar aanwezig te zijn in de stad om zo onze gerechtvaardigde eisen kracht bij te zetten. Er zal geen sprake zijn van een verkeerscontrole van de reclamekaravaan, sterker nog: we zullen deze begeleiden.”

Actievoeren doen politiemensen niet voor de lol. Het gaat om het doel dat je ermee dient, namelijk aandacht vragen voor het conflict met de minister én uiteindelijk een goede cao voor de sector politie.

Boodschap aan van der Steur

Burgemeester Aboutaleb heeft aangegeven dat politiemensen uiteraard op kunnen komen voor hun rechten, de stad Rotterdam geeft hiervoor alle ruimte. In het gesprek gaf de burgemeester aan er al verschillende malen bij minister van der Steur op te hebben aangedrongen om met een rechtvaardig cao-bod te komen, hij zal deze boodschap nogmaals herhalen.

Zichtbaar en herkenbaar aanwezig

De politie zal op verschillende plekken in de stad zichtbaar en herkenbaar aanwezig zijn. Zo rijden vóór de reclamekaravaan actievoerende collega’s op de fiets, zal de Erasmusbrug vol staan met politievoertuigen en vragen actievoerende collega’s op Kop van Zuid door hun aanwezigheid aandacht voor een goede cao.

Uiteraard zijn er ook veel collega’s aan het werk om er alles aan te doen om het evenement vlekkeloos en feestelijk te laten verlopen.

Met deze uitkomsten van het gesprek tussen de politiebonden en de gemeente Rotterdam is het uitgestelde kort geding dat om 15.30 uur gepland stond van de baan en vindt de Tour de France in Rotterdam ongehinderde doorgang.


Nieuwsoverzicht