Achtergrond en betekenis

Waarom en hoe zijn we tot deze nieuwe naam gekomen? Wat is de betekenis van Equipe? Lees er hier meer over.

Aanleiding
Belangrijkste aanleiding voor de wijziging van de naam VMHP is dat deze niet meer uitstraalt voor wie we zijn. Het vorige bestuur heeft de doelgroep van de VMHP aangepast in de statuten: we zijn er niet meer alleen voor de belangenbehartiging voor de leidinggevenden, maar voor alle politiecollega’s die op hbo- of academisch niveau een functie vervullen. Dit is een belangrijke wijziging. De nieuwe doelgroep herkent zich niet (begrijpelijk) in de naam VMHP.

Proces
Om te komen tot een nieuwe naam is een bureau in de arm genomen. Dit bureau heeft ons ondersteund in het traject. Samen met een werkgroep van jonge en oudere leden zijn de volgende vragen onder de loep genomen: wie willen we zijn, waar willen we heen, wat is onze (kern)boodschap en wat willen we uitstralen.

Betekenis
Dit heeft geleid tot de nieuwe naam Equipe, een naam die onderscheidend, vernieuwend, tijdloos en een teamnaam is. Vermoedelijk vindt het woord zijn oorsprong in de Franse taal. Daar zeg je bijvoorbeeld 'travailler en équipe' wat betekent dat je in teamverband werkt. Het woord is in Nederland vooral via de paarden- en wielersport bekend geworden. In het woordenboek zie je dat dit woord (sport)ploeg betekent.

Al deze betekenissen en gedachten achter de naam voor onze vereniging staan in onderstaande afbeelding samengevat.

equipe uitleg


Nieuwsoverzicht