Aanmelden arbeidsongeschiktheidsverzekering vóór 1 oktober

Meld je vóór 1 oktober aan voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering politie (AOV Politie) van Loyalis. Deze verzekeraar stelt je dan geen medische vragen en je bent goed tegen arbeidsongeschiktheid verzekerd.

De werkgever en politievakorganisaties, zoals de VMHP, vinden een extra inkomensaanvulling voor alle medewerkers belangrijk. Daarom is de AOV Politie opgenomen in de cao 2015-2017. Je bent nooit onnodig verzekerd, want de AOV Politie sluit naadloos aan op wat er al voor je is geregeld, zowel in onze cao als ABP-pensioenregeling.  

Voorkom inkomensverlies
Met de AOV Politie voorkom je dat je inkomen afzakt tot bijstandsniveau, want zeker bij gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid is dit een reëel scenario. Deze verzekering zorgt voor:

  • een aanvulling tot minstens 70% van je verzekerd inkomen (tot AOW-leeftijd)
  • maximale aanvullende pensioenopbouw bij gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid
  • aanvullende dekking bij ziekteverzuim vanaf het 2e ziektejaar

De onderstaande grafiek laat in oranje zien hoeveel de AOV Politie aanvult bij gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid (35%-80%) zonder inkomsten uit arbeid.

Wat kost de verzekering?
Vaak wordt gedacht dat een arbeidsongeschiktheidsverzekering duur is. Dat valt in dit geval heel erg mee. Want dit jaar is de verzekering opnieuw Europees aanbesteed en is weer gekozen voor de inkomensverzekeraar Loyalis. Het korps heeft een premie bedongen die 8% lager is dan in de vorige aanbesteding. Ook betaalt het korps 25% van je maandpremie. Zo ben je bij Loyalis al verzekerd voor een paar euro per maand.

Rekenvoorbeeld
Bij een brutosalaris van € 2.700 per maand betaal je voor de AOV Politie met de dekking AOV Compleet € 10,86 bruto per maand, dit is € 4,70 netto per maand. Omdat het korps 25% meebetaalt, blijft hiervan over voor jou: 3,52 netto per maand.
 
Géén medische vragen
Deze verzekering is voor iedereen betaalbaar én toegankelijk. Want tot 1 oktober 2017 wordt iedereen geaccepteerd ongeacht de gezondheidssituatie en hoef je geen medische vragen te beantwoorden. Als je momenteel ziek bent en verzuimt, ben je niet verzekerd als deze ziekte leidt tot arbeidsongeschiktheid. Wel ben je gewoon verzekerd op het moment dat je vier weken onafgebroken en volledig aan het werk bent.

Jouw voordelen

  • Minstens 70% inkomen bij arbeidsongeschiktheid (tot AOW-leeftijd)
  • Extra inkomenszekerheid bij een hypotheekaanvraag
  • Tot 1 oktober 2017 geen medische check
  • Het korps betaalt 25% mee
  • De eerste 2 maanden geen premie
  • Sluit naadloos aan op de WIA, de cao 2015-2017 en ABP-pensioenregeling


Bereken je premie
Op www.loyalis.nl/aovpolitie kun je jouw premie berekenen en de verzekering afsluiten (of je huidige dekking uitbreiden). Ruim 53% van de collega’s heeft dit al geregeld.

Vragen?
Wil je meer weten over de AOV Politie? Bel gerust naar de Klantenservice van Loyalis, telefoon: 045-579 61 11 (bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 en 17.30 uur). Ook vind je op www.loyalis.nl/aovpolitie > Hoe werkt het? een PDF met veel gestelde vragen en antwoorden.