11 februari actie #goedpensioen in Den Haag

De politiebonden blokkeren op maandag 11 februari de toegang van verschillende gebouwen in Den Haag. Het kabinet en de werkgevers moeten met nieuwe voorstellen rond het pensioen komen. We roepen alle vakbonden van andere sectoren, zoals de bouw, metaal, vervoer, zorg en brandweer, op om woensdag 13 februari hetzelfde te doen, zodat het kabinet weet dat heel Nederland bereid is om op te komen voor een goed pensioen.

De politiebonden zullen 11 februari met honderden politieagenten en een aantal politievoertuigen het gebouw van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de Malietoren (werkgeversvereniging VNO/NCW) blokkeren en wel zo dat er geen entree tot deze gebouwen mogelijk is. 

Eisen
In november vorig jaar is het overleg over het pensioen mislukt. De overheid wil de AOW-leeftijd langzaam laten stijgen tot 67 jaar in 2021, maar wij zijn het hier niet mee eens.

 

Kortingen

Nu de kwartaalcijfers van de pensioenfondsen binnen zijn, blijkt dat de kans groot is dat de pensioenen van miljoenen Nederlanders gekort gaan worden. Met de aankomende acties willen we ook druk zetten op het kabinet om deze kortingen te voorkomen. Gerrit van de Kamp, voorzitter van de politievakbond ACP en actiecoördinator bij de VCP zegt hierover op Radio 1: “Het kabinet zegt wel dat pensioen van de werkgevers en werknemers is, maar vergeet voor het gemak dat zij over de wetten en regels gaan waaraan pensioenen moeten voldoen en over de fiscale boete op afspraken over eerder stoppen met werken.

 

Pensioenakkoord

Minister Koolmees denkt een pensioenakkoord af te kunnen sluiten voor 31 december 2019. Dan zal hij wel aan de eisen van de vakbonden moeten voldoen.

Meedoen?
Wil jij ook een goed pensioen? Doe dan met ons mee en kom maandag 11 februari naar Den Haag. We verzamelen ons om 8.15 uur op de Laan van Reagan en Gorbatsjov (tegenover Den Haag CS). Binnenkort volgt nog informatie over het vervoer van en naar Den Haag. Hier krijgen de collega’s precies te horen wat er gaat gebeuren en staan de verschillende voorzitters jullie te woord. Je kunt je opgeven via: info@verwijder-dit.pensioenacties.nl

Ben je actief op social media? Gebruik de hashtag #goedpensioen

 

 

Brief minister d.d. 1 februari 2019

Je vindt hier de brief van de minister aan de Tweede Kamer over de stappen die hij ziet voor een vernieuwd pensioenstelsel.

Brief VCP en bonden

Brief van de landelijke bonden