Van de voorzitter

Klein denkt groot

 

Wij zijn klein als je naar de andere politievakverenigingen kijkt. Toch zijn wij een gewaardeerde gesprekspartner voor de andere bonden, de werkgever en nog vele anderen. Dat willen wij graag zo houden. Daarom roep ik jullie op om bij de ondernemingsraadverkiezingen te stemmen op de VMHP.

 

Je denkt misschien wat maakt nou één stem uit? Veel! In Noord-Holland hadden we op vijftien stemmen na een tweede zetel kunnen behalen. Dat maakt verschil, echt. De ondernemingsraadverkiezingen op andere plekken loopt momenteel volop. Als je hier werkzaam bent, verdiep je eens in onze kieslijst: daar staan allemaal VMHP-collega’s op die met hart en ziel kiezen voor de kracht van het argument.

 

Want dat onderscheidt ons. Wij roepen niet, wij komen met argumenten. Wij zetten onze hakken niet in het zand, wij denken juist mee. Wij komen niet met problemen, wij vinden vooral oplossingen.

Dat onze visie en werkwijze op steeds meer steun mag rekenen, bewijzen de vorige verkiezingen. Toen bereikten we zestien zetels, vier functies in een dagelijks bestuur en een (kwaliteits)zetel in de centrale ondernemingsraad. Wij hopen je binnenkort te berichten dat we op deze ingeslagen weg verder gaan.

 

Verder wil de VMHP namelijk. Vooral verder in ons vak. Dat is ook de kern van onze vereniging. Vanuit het vak vinden wij verbinding met elkaar en andere stakeholders. Kijk maar eens naar de geslaagde mini-conferentie Handelen naar waarheid, de conspire2inspire congressen, de bijeenkomst met professor Cyrille Fijnaut, discussies met kamerleden, de aandacht voor digitale opsporing tijdens onze algemene ledenvergadering en onderwerpen als het bezoek van de Turkse minister aan Rotterdam.

 

Het gaat om het platform dat wij bieden aan onze leden en mensen van buiten die ons vak kunnen verrijken. Durf of wil jij ook het podium op? Of heb je een thema waar je meer over zou willen weten? Ik hoor het graag want wij willen ook volgend jaar interessante vakinhoudelijke bijeenkomsten in het hele land organiseren. Ik weet, wij zijn over het algemeen bescheiden en schreeuwen het niet van de daken. Maar bedenk wel dat alleen door ervaringen en kennis te delen, kunnen we een bijdrage leveren om de veiligheid in Nederland op een hoog niveau te houden.

 

Veiligheid daar gaat het toch om. De burger moet kunnen vertrouwen op een politie die weloverwogen, vanuit vakmanschap, beslissingen rondom zijn of haar veiligheid maakt. Die weloverwogenheid zit tot in de haarvaten van onze vereniging. Juist vanwege deze belangrijke karaktereigenschap moeten wij in de medezeggenschap blijven. Jouw stem kan het verschil maken, kies jij voor de VMHP?

 

Hartelijke groet,

Caroline Bonekamp