Themamiddag met organisatie-expert Ben Tiggelaar en ‘magician’ Jan Reinders

Wanneer:
25 mei 2018, 13:00 - 17:00
Locatie:
Drakenburg, Doctor Albert Schweitzerweg 1, Baarn

Tijdens deze middag op 25 mei staat het thema duurzaam innoveren centraal. Een niet te missen seminar over vernieuwen binnen de politie met verschillende generaties in deze tijd van globalisering, technologieën en disruptie. VMHP-leden kunnen zich nu inschrijven. Na 20 april kunnen ook andere collega's die bij de politie werken, zich opgeven. Als er nog plek is, ben je van harte welkom.

Programma

Foto door Elisabeth Ismail

Foto door Elisabeth Ismail

13:00-13:20 opening

13:20-14:20 organisatie-expert Ben Tiggelaar

14:20-14:45 pauze

14:45-15:45 illusionist Jan Reinders

15:45-16:00 afsluiting

16:00-17:00 netwerkborrel met hapjes

 

Aanmelden kan tot en met 17 mei. Hieronder vind je het aanmeldingsformulier. Voor meer info over het programma en de route kijk je onderaan.

Aanmeldingsformulier voor de Themamiddag

*
*
*
*
*
VMHP-lid
Indien nog geen lid, wel belangstelling?

Thema: duurzaam innoveren

In deze themamiddag zet Ben Tiggelaar de belangrijkste ideeën in management, leiderschap, verandering en psychologie op een rij. Op uitnodiging van de VMHP maakt hij voor de politie-organisatie een selectie van deze ideeën rondom het thema duurzaam innoveren.

Uitdagingen
Managers van grote organisaties, zoals de politie, staan voor de uitdaging om de vitale kracht van iedere generatie, van de jongste tot de oudste, te benutten. Welke kansen biedt samenwerking tussen mensen van verschillende leeftijden? Hoe zorgen we dat iedereen ongeacht zijn leeftijd zich inzet voor de broodnodige vernieuwing om de veranderingen bij te benen in deze nieuwe tijden van globalisering, nieuwe technologieën en disruptie?

Antwoorden
Enkele vragen die Ben kan beantwoorden:

  • Hoe overbrug je de kloof tussen generaties?
  • Welke menselijke eigenschappen belemmeren vernieuwing?
  • Hoe overbruggen we als politie de brede kloof tussen intenties (strategisch innovatief beleid) en gedrag (het echt uitvoeren op de werkvloer) op dit vlak?
  • Wat kan een organisatie als de politie leren van startups?
  • Wat kunnen teamchefs binnen de politie doen om doorbraken te stimuleren rond het behoud en het vernieuwen van kennis en ontwikkeling van al hun medewerkers?

De inspirators

BEN TIGGELAAR
Ben Tiggelaar is onafhankelijk spreker, gedragswetenschapper en schrijver van onder andere ‘Dromen, durven, doen’. Hij studeert al ruim dertig jaar op de onderwerpen leiderschap en verandering. Zijn streven: individuen en organisaties helpen hun dromen om te zetten in actie. Op een positieve en effectieve manier. Ben is visiting professor op het gebied van leiderschap en verandering aan IE Business School in Madrid, een van de topinstituten van Europa. Ook gaf hij gastcolleges aan onder andere Harvard University, Nijenrode Business Universiteit en Rotterdam School of Management. Jaarlijks verzorgt Ben een groot aantal bedrijfslezingen en –seminars, vaak met duizenden deelnemers. Tijdens deze sessies wordt er geleerd, gelachen en hard gewerkt.

JAN REINDERS
Jan Reinders is illusionist, mentalist en creatief denker. Hij verdiept zich continu in denkprocessen en creativiteit. Jan inspireert en motiveert al meer dan 15 jaar met zijn Magic Minded bedrijfsshows, workshops en trainingen. Vanuit zijn perspectief als professioneel illusionist geeft hij zijn visie over hoe je meer haalt uit je werk en leven. Deze creatief denken wil graag mensen verwonderen, aan het denken zetten en creativiteit stimuleren bij zijn publiek. Als artiest reist Jan de hele wereld over voor theater, televisie en bedrijfsshows. Ook stond hij op het podium in Las Vegas en het bekende Magic Castle in L.A.

Drakenburg