Algemene Vergadering VMHP

Wanneer:
27 mei 2016, 11:00 - 22:00
Locatie:
Bataviawerf, Oostvaardersdijk 01-09, 8244 PA Lelystad

De Algemene Ledenvergadering van de VMHP wordt dit jaar georganiseerd door de afdeling Midden Nederland op de Bataviawerf in Lelystad.

Bataviawerf

De afdeling Midden Nederland heeft dit jaar het genoegen om als gastheer voor de Algemene Vergadering op te mogen treden. Het afdelingsbestuur heeft met haar keuze voor de Bataviawerf in Lelystad een bijzondere locatie gevonden. Op de Bataviawerf wordt het vakmanschap van het scheepstimmerbedrijf en de maritieme historie van Nederland aan de voormalige Zuiderzee op interessante wijze bijeengebracht. Met de geur van het  hout,  het geluid van het handwerk en gekrijs van meeuwen hoef je ogen maar even te sluiten om een gevoel te krijgen van vervlogen tijden.

 

Locatie.

De Bataviawerf ligt aan het Markermeer in Lelystad in de directe omgeving van Batavia Stad Fashion Outlet. Naast de werf ligt het museum Nieuw Land, ook dat is voor de liefhebbers van het maritiem cultureel erfgoed aan te bevelen.

 

Ochtendprogramma.

Vanaf 10.30 uur is het ontvangst in de Taveerne van de Bataviawerf. U kunt uw auto in de VOC-garage (VOC-weg) parkeren en na afloop is er voor iedere auto een uitrijkaart. Om 11:00 begint het programma met een welkomstwoord van de afdelingsvoorzitter en een korte introductie van de Bataviawerf door een expert.

Aansluitend wordt omstreeks 12:15 uur de lunch in buffetvorm geserveerd.

 

Middagprogramma.

Vanaf 13:30 uur, na de lunch, wordt tijdens de Algemene Vergadering een parallel oftewel partner programma aangeboden. In de onmiddellijke omgeving bestaat de mogelijkheid tot het bezoeken van het:

 

  • Batavia Stad Fashion Outlet

    Een winkelparadijs voor koopjesjagers en of bezoekers van super stores. Dit centrum grenst aan de Bataviawerf en is voor een ieder eenvoudig te bereiken. www.bataviastad.nl

  • Nieuw Land Erfgoedcentrum

    Dit museum brengt de (ontstaans-)geschiedenis van de grootste polder ter wereld, Flevoland, in beeld. Naast de vaste tentoonstelling is er de tijdelijke tentoonstelling “Pompen of Verzuipen” waarin het waterverhaal van Nederland wordt belicht. www.nieuwlanderfgoed.nl

  • Oostvaardersplassen

    Met eigen vervoer (auto) naar het bezoekerscentrum Oostvaardersplassen (10 km; 15 min) waarna het programma bestaat uit een korte inleiding gevolgd door een wandeltocht onder leiding van 2 gidsen. De kans dat wild gespot wordt is groot. De wandeling duurt anderhalf uur en is helaas niet geschikt voor minder validen. Er kunnen maximaal 40 personen deelnemen aan de excursie, vooraf opgegeven is vereist. Het aanmelden voor de excursie kan op het aanmeldingsformulier dat begin mei naar alle leden wordt gezonden per email. Uiteraard krijgen deze chauffeurs een extra uitrijkaart…

 

Algemene Vergadering.

Door het hoofdbestuur zal vanaf 13:30 uur de Algemene Vergadering worden gehouden. Naar verwachting zal de AV  tot ongeveer 15:30 uur duren. De vergadering start met een speech van Fred Teeven. De agenda van de AV zal door het hoofdbestuur bekend worden gemaakt.

Aansluitend aan de vergadering voegen de deelnemers van het parallelprogramma  zich weer bij ons onder het genot van een hapje en een drankje.

 

Bezoek van de scheepswerf.

Om 16:15 uur bezoeken we de scheepswerf en betreden we de replica van de Batavia die aan de Oostvaardersdijk ligt. We maken kennis met het leven op zee in de Gouden eeuw, het ambachtsleven in de scheepsbouw maar ook naar de vertaling in de hedendaagse beroepspraktijk waarin jongeren op de werf praktijkervaring opdoen.

 

Aansluitend aan het bezoek aan de werf wordt vanaf 17:30 uur een BBQ geserveerd. Bij uitstek een gelegenheid om herinneringen op te halen maar ook om je sociale netwerk uit te breiden. We hopen na een inspirerende vergadering en een gezellige en in sommige opzichten misschien wel leerzame dag uiterlijk om 20:00 uur de thuisreis weer te aanvaarden.

 

U bent van harte welkom met uw partner en eventueel uw kind(eren)

 

Aanmelden kan via secretariaat@verwijder-dit.vmhp.nl

De brochure van Bataviawerf

Het definitieve verslag van de AV van 29 mei 2015

Agenda Algemene Ledenvergadering 27 mei 2016

Verslag van de penningmeester 2015